Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Bekijk dan eerst alle veelgestelde vragen hieronder. Staat je vraag er niet bij? Bel of mail ons dan gerust! 

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur op 0800-1962 (gratis). Of via mail op wwfrangers@wwf.nl

 

 

Hoe kan ik actievoeren?

Maak jouw eigen actie aan bij 'start je actie'. Kies je eigen actienaam en maak je unieke QR-code aan. Nu kun je geld ophalen bij je ouders, vrienden en buren. Op de website vind je ook allemaal actietip hoe je actie kunt voeren. Ga bijvoorbeeld lege flessen ophalen of organiseer een sponsorloop met je school.

Hoe lang duurt het voordat het geld van een sms zichtbaar is?

Elke maandag wordt het sms-bedrag van € 3,- bij het totaalbedrag opgeteld.

Kan iedereen geld geven via een sms-bericht?

Niet iedereen kan geld geven via een sms’je. Dit heeft te maken met je abonnement van je telefoon. Je abonnement kan geblokkeerd zijn voor dit soort afschrijvingen. Dan kun je altijd ook gewoon geld geven, de QR-code scannen of online een gift doen.

Wat gebeurt er als iemand mijn actienaam verkeerd heeft ge-smst?

Alle sms-berichten met ‘BENDE’ worden overgemaakt aan het Wereld Natuur Fonds. Het bedrag gaat naar de projecten die de zeeschildpad beschermen. We kunnen alleen niet meer achterhalen welke actievoerder hier achter zit.

Wat gebeurt er als iemand al een sms heeft gestuurd zonder dat de actie op de site is aangemaakt?

Alle sms-berichten met ‘BENDE’ worden overgemaakt aan het Wereld Natuur Fonds. Het bedrag gaat naar de projecten die de zeeschildpad beschermen. We kunnen alleen niet meer achterhalen welke actievoerder hier achter zit.

Hoe werkt de QR-code?

Als je een actie hebt aangemaakt via 'start je actie' ontvang je een QR-code van ons. Plak de code op je Bendepaspoort en poster die je beiden ontvangt in het actiepakket.

Zo kunnen mensen jouw unieke QR-code scannen en gemakkelijk geld overmaken via IDeal met een zelfgekozen bedrag.

Let op: met een Iphone kan het direct door je camera te gebruiken, met een Samsung moet je via de playstore een QR-app downloaden.

Ik ben mijn QR-code kwijt.

Als je naar jouw beheer je bendes gaat kun je jouw QR-code opnieuw inzien en uitprinten.

Mijn SMS-bonnen zijn op.

Je kunt via 'beheer je bendes' nieuwe sms-bonnen downloaden en printen. Zorg er wel voor dat je jouw actienaam erop vermeldt. Je kunt mensen ook vragen te doneren via de QR-code.

Mijn stoepkrijt-sjabloon is kapot.

Je kunt bij Actietips een nieuw sjabloon downloaden en printen. Je mag natuurlijk ook je eigen creativiteit zijn gang laten gaan en zelf een schildpad tekenen met erbij geschreven Plastic Bende.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord kwijt ben?

Klik in de menubalk op ‘beheer je bendes’. En klik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Vul daar je e-mailadres in. Vervolgens ontvang je een e-mail met verdere uitleg.

 

Wanneer ontvang ik een actiepakket?

Als je je aanmeldt als bendelid,  ontvang je binnen 4 dagen een geheim Plastic Bende-pakket. Daarin zit het speciale themanummer van het magazine Ranger Report met daarin sms-bonnen, Plastic Bende-tattoo en een zeeschildpad-sjabloon om mee te stoepkrijten.

Ik ben WWF-Ranger, maar heb het actiepakket niet ontvangen.

Ben je 6 jaar of 12 jaar en ontvang je normaal altijd de Ranger Junior of de Ranger World? Vraag dan hier het actiepakket aan. Geef aan dat je geen WWF-Ranger bent (beetje gek, maar anders ontvang je het actiepakket niet :)).

Wanneer stopt mijn actie?

Op 26 oktober maken we het eindbedrag bekend. Je kunt je actiepagina nog tot 1 november gebruiken. Dan zullen we jouw actiepagina afsluiten.

 

Wanneer wordt mijn beloning toegestuurd?

Heb jij geld opgehaald voor de zeeschildpad? Dan ontvang jij van ons een beloning. Deze beloningen worden eind november naar je toe gestuurd. Hoe meer geld je ophaalt, des te groter je beloning is. Kijk hier naar het prijzenoverzicht.

Waar gaat het geld dat ik ophaal naar toe?

We besteden je geld aan een aantal verschillende projecten. Welke precies, dat kun je hier lezen.

Voor een SMS-bericht wordt een klein deel afgehouden voor afhandeling van berichten. Van een sms-bericht is 90% van het bedrag (=€2,70)  voor de zeeschildpad.

Plastic Bende

WIL JE ACTIEVOEREN MAAR WEET JE NIET PRECIES HOE?

Check onze tips
Plastic Bende

Eis bijvoorbeeld lege flessen!