Wat doen we met jouw geld?

Janouk legt uit wat we met het losgeld doen

Hoe lossen we het probleem op?

WEG MET DIE TROEP!

Lees hier meer over wat we met jouw losgeld doen

€ 20 = 1 gewonde zeeschildpad 1 dag verzorgd

Door plastic kunnen zeeschildpadden ziek worden of gewond raken. Soms worden ze dan gevonden. Het is niet altijd makkelijk om zo’n dier te helpen. Vaak is het werk voor een dierenarts. We willen ervoor zorgen dat dierenartsen in de Koraaldriehoek zeeschildpadden en andere zeedieren kunnen helpen. Als dat nodig is vliegt een dierenarts naar een dier in nood of wordt een dier in een opvangcentrum verzorgd.

€ 100 = 1 opruimboot 1 dag aan het werk

Er bestaan ingewikkelde apparaten om het afval uit de rivier te halen. Maar mensen die in de Koraaldriehoek wonen zijn erg handig: zij kunnen zulke bewegende plasticvangers ook zelf bouwen. We willen ze helpen om die vangers te maken en te gebruiken. Ook willen we helpen om boten geschikt te maken om plastic mee uit rivieren en kanalen te kunnen vissen. Belangrijk voor de zeeschildpad, want elk flesje en elke zak die uit de rivier gehaald wordt komt niet in zee.

€ 100.000 = 2 nieuwe afvalstations in Indonesië

Bij ons is het best goed geregeld met het vuilnis, maar in de Koraaldriehoek is dat anders. Veel plastic belandt in rivieren en daardoor in zee. Dat kan beter. We gaan zorgen voor vuilniswagens en vuilnisboten die afval ophalen. Ook gaan we helpen met het bouwen van afvalstations waarin het opgehaalde plastic verwerkt kan worden zodat de zeeschildpad en andere dieren er geen last meer van heeft.

€ 50 = 1 lespakket voor een school

Veel mensen in de Koraaldriehoek weten nog niet hoe schadelijk plastic in zee is. Ze zijn gewend om afval in de rivier te gooien en denken er niet bij na. Daarom willen we er juist de kinderen op school over vertellen. Over hoe je met het afval om moet gaan maar ook dat je veel minder plastic zou moeten gebruiken. Bijvoorbeeld door altijd je eigen boodschappentas mee te nemen naar de winkel. Kinderen hebben de toekomst en vertellen het ook door aan hun ouders.

Plastic Bende

Sluit je aan bij de Plastic Bende

Kom in actie
Plastic Bende

Stijd mee voor een plasticvrije zee